Over mij

Mijn naam is Ricarda Benedictus-Idema en ik ben de trotse mama van een zoon en twee dochters. Toen ik zwanger was van mijn eerste, had ik een leuke baan. Na mijn zwangerschap wilde ik wat minder werken om ook van mijn kinderen te kunnen genieten. Mijn contract veranderde en ik kreeg een 0-uren contract. Dit was mijn kans om te blijven werken en er te kunnen zijn voor de kinderen. En toch voelde het voor mij niet goed om mijn kinderen naar een opvang te brengen. Wat een geregel en een gevlieg en ik had al snel door dat dit voor ons gezin niet ging werken. In 2001 heb ik mij aangemeld als gastouder. Zo kon ik toch aan het werk en was ik thuis voor de kinderen. Dit beviel mij zo goed, dat ik mijn werkzaamheden als gastouder kon uitbreiden. Er kwamen meer gastkindjes en de regels voor gastouderopvang werden ondertussen aangescherpt. Er kwamen cursussen voor gastouders en die heb ik allemaal gevolgd.

 

In 2016 kwam er een verandering in mijn situatie... Nadat ik een jaar mantelzorger voor mijn moeder ben geweest, is zij in dat jaar overleden. Mijn wereld stortte in en ben ik gestopt als gastouder. Ik heb een (versnelde) opleiding tot pedagogisch medewerker gevolgd en mijn diploma gehaald. Daarna heb ik 2 jaar bij een kinderdagverblijf gewerkt. Toch haalde ik daar niet veel voldoening uit en ben ik eind 2018 weer als gastouder aan het werk gegaan. En ik vind het heerlijk!

 

Doordat gastouderopvang kleinschalig is, komt het kind meer tot zijn/haar recht en is er meer persoonlijke aandacht voor het kind. In de afgelopen jaren heb ik, naast gastouder, cursussen en trainingen gevolgd tot kindercoach en dat heeft mij gebracht tot waar ik nu sta.

Ik vind het heerlijk om mij te blijven ontwikkelen en sta open voor nieuwe uitdagingen. 

 

 

Lieve groet,

Ricarda