Gastouderopvang

Sinds januari 2019 biedt ik weer gastouderopvang aan, bij mij thuis.  Na (bijna) 2 jaar bij kinderopvangcentra te hebben gewerkt, begon het te kriebelen om weer voor mezelf te beginnen. Ik heb een oproepje geplaatst op social media en het liep  gelijk storm. Hier ben ik onwijs blij mee en het gaf mij het gevoel dat ik de juiste stap heb genomen.

 

Ik vang kinderen op in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. De opvangtijden zijn flexibel en in overleg met de ouders.  Vanaf 7.00 uur tot 18.00 uur ben ik beschikbaar, maar mocht het nodig zijn kunnen we van deze tijden afwijken.

Ik mag 6 kinderen tegelijkertijd opvangen, waardoor ik de aandacht aan de kinderen ook prima kan verdelen. 

 

Met de kinderen van 0 tot 4 jaar werk ik met dagritmekaarten om rust en regelmaat te houden. Ik mag graag met de kinderen knutselen en daarnaast probeer ik de kinderen in hun ontwikkeling te stimuleren. 

De oudere kinderen werken niet meer met dagritmekaarten, maar hebben wel structuur in de dag. 

Spelen en plezier maken staat voorop, net als respect voor elkaar, natuur en materiaal.

 

Ik haal de kinderen uit school en bespreek dan welke afspraken ze hebben gemaakt. We overleggen wat de kinderen gaan doen en maken duidelijke afspraken. Sommige kinderen mogen alleen spelen. In deze gevallen moeten ze vertellen waar ze zijn, zodat ik af en toe kan kijken hoe het gaat. 

 

Met diverse speeltuinen in de buurt, kunnen we heerlijk ravotten. 

In vakantieperiodes ondernemen we leuke dingen en gaan we erop uit. 

En natuurlijk houden we ook wel eens een filmmiddag.