Gastouderopvang

Sinds januari 2019 biedt ik weer gastouderopvang aan, bij mij thuis.  Na (bijna) 2 jaar bij kinderopvangcentra te hebben gewerkt, begon het te kriebelen om weer voor mezelf te beginnen. Ik heb een oproepje geplaatst op social media en het liep  gelijk storm. Hier ben ik onwijs blij mee en het gaf mij het gevoel dat ik de juiste stap heb genomen.

 

Ik vang kinderen op in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. De opvangtijden zijn flexibel en in overleg met de ouders.  Vanaf 7.00 uur tot 18.00 uur ben ik beschikbaar, maar mocht het nodig zijn kunnen we van deze tijden afwijken.

Ik mag 6 kinderen tegelijkertijd opvangen, waardoor ik de aandacht aan de kinderen ook prima kan verdelen. 

Met de kinderen van 0 tot 4 jaar werkt ik met dagritmekaarten om rust en regelmaat te houden. Met de oudere kinderen werk ik niet meer met dagritmekaarten, maar heb ik wel structuur in de dag. 

Onze garage is omgebouwd tot werkplek/speelruimte voor de kinderen. Hier kunnen de kinderen heerlijk knutselen en kunnen hun werkjes blijven liggen om te drogen, zonder dat het elders in de weg ligt. In de woonkamer eten en drinken we en bij erg slecht weer mag de tv soms aan.  Natuurlijk mogen de kinderen hier ook spelen of een spelletje doen en kunnen ze op de bank zitten om een boekje te lezen. Verder spelen we veel buiten. Met diverse speeltuinen in de buurt, kunnen we heerlijk ravotten. 

Ik haal de kinderen uit school en bespreek dan welke afspraken ze hebben gemaakt. We overleggen wat de kinderen gaan doen en maken duidelijke afspraken. Sommige kinderen mogen alleen spelen. In deze gevallen moeten ze vertellen waar ze zijn, zodat ik af en toe kan kijken hoe het gaat. 

In vakantieperiodes ondernemen we leuke dingen en gaan we erop uit.